havannasmamma

Alla inlägg under maj 2011

Av daniela - 20 maj 2011 18:10

Idag var det tänkt att allt skulle fixas till Havanna lilla kalas imorgon, men icke.

Jag och H var iväg och handlade men jag glömde hälften av sakerna. har i alla fall vart nere i förrådet med massa skit och börjat plocka upp lite. C har inte lyckats vända tillbaka dygnet och var vaken hela natten vilket har resulterat i en sovandes sambo hela eftermiddagen. mer städning än så vart det inte. 

Imorgon bitti är det tänkt att jag ska baka tårtor och greja, så C ska tydligen ta all städning eftersom det inte blev av idag. Hoppas det funkar.


I övrigt så mår jag as mysko. Jag somnade när havanna sov idag och jag somnade på soffan på dagen i förrgår och igår var jag dödstrött. Jag brukar aldrig somna på dagen. Har haft huvudvärk till och från. Antagligen fortf efter att jag var sjuk, men man tycker ju att det borde ha släppt vid det här laget.. Hoppas på bättring imorrn!

Av daniela - 18 maj 2011 12:49

Idag har jag vart i skolan, skönt! Fick en massa gjort och nu är det bara en inlämning kvar i den kursen. Riktigt skönt!

Läkaren från karolinska ringde dessutom, vi skulle ju få en kallelse när det var dags. men hon ringde och frågade om vi kunde skriva in oss redan på tisdag. Så tisdag morgon checkar vi in. Pratade lite om hur det ska gå till och vad dom tittar efter osv. Så vi ska räkna med 2-3 dagar på sjukhuset, inte 1 dag som jag fattade det som. 1 dag minimum tydligen, men nästan aldrig går det så snabbt. så 2-3 dagar om allt går som det ska ungefär. 

Hoppas C får ta ledigt från jobbet med så kort varsel, men det borde han väl? Får man inte ta ut tillfällig föräldrapenning eller nåt sånt? Jag kommer ju vara där, men vi lär behövas båda två eftersom hon aldrig kan lämnas ensam så en måste ju kunna gå och äta osv ibland. Hur funkar det där med jobb egentligen?

Av daniela - 18 maj 2011 07:53

Igår hade jag en jätte mysig dag! Träffade Isabelle på förmidagen och vi tog en frukost på bageriet här, hur mysigt som helst! Pratade massa barn, dagis och annat som är härligt att ventilera om ibland. Vilken skön tjej alltså, att vi inte har umgåtts mer än vi gjort. 

Sen kom Emmi och söta Adam hem till oss. Havanna blev öööverlycklig! Memmi Adaaaaa! skriker hon. Och hon ska visa adam alla hennes leksaker och gosa. Dom är så fina. Havanna blev svartsjuk på adam dock, jag tog upp honom och satte han i mitt knä. Då kommer havanna fram och gnäller och ska oxå sitta. "min mamma" kläcker hon ur sig. Haha, skruttan. 


Så fina och rara vänner jag har. Och underbar sambo. Och jordens finaste barn.

Av daniela - 17 maj 2011 09:07

Nu måste jag ventilera. havanna började inskolningen förra veckan på nya dagiset. Sen dess har vi känt oss mer och mer otrygga, det har vart massa småsaker vi tycker inte är OK. Som att alla barnen spinger runt och leker mitt under lunchen, elller att havanna fick en knäckemacka (!) nrä jag lämnade henne till frukosten och att det inte fanns någon pedagog i närheten när jag skulle lämna henne en dag. Barnen var ensamma i rummet och jag satt 5 minuter tills det kom en pedagog. 

När vi var där kändes allt så bra, dom verkade så seriösa och verkade ha koll på allt. Nu känns det inte som att dom har någon koll på någonting, Havanna blev biten hennes första dag själv där, och vissa av pedagogerna hälsar inte ens på henne när jag lämnar henne. havanna har aldrig vart ledsen när vi lämnat henne eller så, hon vill gärna gå till dagis. Men i det långa loppet har vi blivit oroliga för att det kommer påverka henne. Stressad och otrygg. 

Då säger caroline att olivas dagmammas samarbetspartner har fått en ledig plats (en dagmamma vi var i kontakt med för några månader sen men som tyvärr inte hade plats) så jag ringde henne idag. Vi pratade och hon kom ihåg oss och sa att hon gärna tar emot Havanna. Så som det ser ut nu kommer vi flytta på havanna igen.. Hon har bara gått 1 ½ vecka på nya dagiset. bara den här veckan själv så vi tror att det funkar att flytta henne nu, då kanske hon inte hinner reflektera över det eftersom hon inte har hunnit vänja sig än.

Känns både bra och dålig. Dåligt att vi ska flytta henne igen, bra för att hon kommer få en trygg bas som det ska vara, som hon hade förut. 


Jag och Havanna ska dit på fredag och vara med ett tag och kolla läget. Nu vet jag exakt vad det är jag ska fråga, jag tän ker ta upp allt jag är orolig för och försäkra mig om att det är bra. Jag tänker vara där hela dagar med havanna (vilket vi inte var på det här dagiset, de uppmuntrar inte att föräldrarna ska vara med en hel dag utan endast ett par timmar på förmiddagarna, svårt att få en insyn i verksamheten då) och verkligen kolla allt.

men jag tror att det är det bästa för Havanna, hon behöver en plats där hon får lugn och ro och där den som ska ta hand om henne är engagerad och bryr sig om vad som händer i hennes utveckling. Håller ni inte med?


Som sagt, det känns verkligen både och, men det här är det bästa för henne hoppas jag verkligen. Nu bävar jag bara inför att berätta för dagiset. usch.

Av daniela - 16 maj 2011 20:12

Jag hade ju en tid på VC. Träffade läkaren och sen skulle jag sätta mig i väntrummet för att träffa en sköterska för att ta ett prov. Hon kommer ut (jag är den enda som sitter där) och hon säger nåt jag inte riktigt hör. Går in, hon topsar mig i halsen (vilket inte verkade skumt, jag sökte ju för hosta b.la) Sätter mig i väntrummet igen för att komma till läkaren då kommer sköterskan tillbaka. Det var inte mitt namn hon ropade upp så jag hade gått in och tagit någon annans prov, hon brukar alltid fråga efter persnr sa hon men hon glömde det just den här gången. Haha, så det kan gå. men fick iaf lite extra provresultat, plus stick i fingret.


Hursom, allt var bra, bara elakt virus. Hostmedicin fick jag och blev väldigt lycklig! Sooova i natt, äntligen! Tog direkt när jag kom hem och sen hämtade jag havanna. Jag är tydligen en riktig mes. Mina ben skakade fördärvat och jag kunde inte hälla upp mat på tallriken för händerna skakade så mycket. Något morfinbaserat hostdämpandegrejs. Undrar hur min kropp skulle reagera om jag skadade mig och skulle behöva morfin, haha vill inte ens veta. Phjuu.


Av daniela - 16 maj 2011 10:24

Min jobbhelg är färdig, och det är jag med. Har blivit ännu sjukare så jag håller på att bli galen. Ska till VC om 30 min och hoppas på att få en mirakelmedicin.


Havanna är sin första riktiga dag på dagis idag, känns både och faktiskt. Saknar det gamla dagiset sjukt mkt, allt var så mycket bättre där. Men det kanske ger sig med tiden. Ska ta upp lite frågor om deras arbetssätt på utvecklingssamtalet. 

Jag hoppas verkligen att dom kan åtgärda det som vi tycker funkar mindre bra, och att vi snart märker att det faktiskt är bra! Inte det att det är dåligt i bemärkelse, men det förra var så otroligt välorganiserat och lugnt, så som man önskar att alla förskolor var. 


Nu ska jag slänga på mig kläder och besöka VC. Hej!

Av daniela - 14 maj 2011 07:44

Jobbet igår gick bra, sålänge man kör på fungerar det nästan utmärkt! 

Idag är det lång dag, slutar 19.30 Havanna ville gå upp kl 7 imorse, skönt att det inte var 4 som det har vart ett par dagar den här veckan. 

igår kände jag av det första "sommar" regnet. öste ner droppar stora som apelsiner kändes det som när jag var på g till jobbet. lite halvmysigt ändå faktiskt.


imorgon slutar jag kl 16, då kommer C&W över på fika! Kul, inte setts sen förra helgen :) Om 10 dagar kommer pappa hem från USA, då är det god tid att ta med havanna ut på en båttur i skärgården, om hans båt är färdig! :) 

Av daniela - 13 maj 2011 15:48

Sitter på tuben på g till Jobbet, känner att jag kommer somna på vägen. Har ju vart halvkrasslig sen förra fredagen och det har blivit liiiite värre varje dag. Hostar som faen och förkyld, ingen feber eller så så det har vart lugnt. Nu på eftermiddagen tog jag helt slut bara! Orkade ingenting, hoppas verkligen att det funkar bra iaf. Och hoppas verkligen att det är bättretills imorrn! Håll tummarna för mig, och krya på mig!

Ovido - Quiz & Flashcards