havannasmamma

Alla inlägg under april 2010

Av daniela - 21 april 2010 08:25

Good morning!

Så dåligt väder idag, så himla tråkigt! Blivit lite bortskämd med all sol tror jag :)

Får så mkt mer energi när solen e framme.


Idag kommer Alex hit och leker efter jobbet. Självklart ska vi äta massa mat och säkerligen proppa i oss godis och annat gott som vi alltid gör. Sedan sover hon kvar, i våran otroligt sköna soffa ;P Det ska bli kul iaf!


Kom på igår att jag har ju inga kläder att gå ut i.. Vi ska ju ut och käka middag och lite sånt där roligt på lördag eftersom det är Danielas födelsedag! :) Men ja, jag har inget passande att ta på mig alls. Skulle verkligen behöva uppdatera garderoben med lite fin-kläder efter viktnedgången och bröstförminskningen.

Men just nu tillåter inte plånboken det. Eller joo, men lägger hellre de pengarna på nåt annat, dessutom blir det väl spending, spending på lördag too! :) Kul ska det bli iaf.


Havanna försöker klättra upp på tv-bänken.. Hon har ju lärt sig att ta sig upp i både den lilla och stora fåtöljen, tror hon tycker sig vara redo för en större utmaning nu. men det tycker inte mamma! :P

Av daniela - 20 april 2010 21:56

Även denna dag tog slut. Den e faktiskt väldigt slut för mig, borde inte alls sitta här just nu, men jag har bara inte orkat ta mig till sängen än. men snart så :P


Hos kardiogolen gick det helt underbart bra idag! Havanna var så snäll. När hon blev påkopplad EKG:t tittade hon bara helt förundrat på alla hela tio sladdar som satt fastkopplade på henne och den snälla sköterskan som pratade med henne. Skärmen med hjärtrytmen var ju väldigt rolig den med :)

Sedan skulle läkaren göra ultraljud på hjärtat. gick kanon det med! Hon bara satt där i pappas knä, och var självklart jätte intresserad av tv-skärmen som visade ett dunkande hjärta :)


Allt såg kanon ut! Så på hennes ett års dag ska vi sätta ut medicinen, sluta med den helt. 3 veckor efter det ska vi till astrid lindrens och sätta på 24-timmars ekg igen. som vi gjorde för jätte länge sen en gång. Får se hur det går nu när hon går heöla tiden :P Hon måste ju ha en dosa med sig hela tiden med 3 sladdar som sitter på bröstet. det blir en utmaning!

Hennes läkare trodde inte att hon skulle ha mer problem med hjärtat, hon trodde att det hade försvunnit, antagligen bara vart under och efter förlossningen. Så himla skönt! Så det var sista gången vi var där idag, ingen mer kardiolog för havanna! Så jag är helnöjd och så otroligt stolt över våran duktiga tjej.

Av daniela - 20 april 2010 10:34

Ännu en dag har börjat. eller det var väl ganska länge sedan, klocken e ju faktiskt halv 11 redan.

Idag bär det av till kardiologen kl 13. Ska bli.. spännande..? eller va man ska säga. Får se vad dom säger, vi har ju inte vart där på 6 månader nu. Sist så pratade vi om att börja trappa ner medicinen vid 1 år (alltså nu) om hon inte hade haft några hjärtrusningar. För det finns en möjlighet att det har vuxit bort av sig självt, att hon aldrig kommer ha så mera. Så det måste man testa. För eftersom den "extra banan" som vi så fint kallar det ligger på cellnivå är det inget som syns, så man får helt enkelt testa sig framjag tycker dock att det ska bli läskigt. för hur ska jag veta om hon haft hjärtrusningar? Det är ju inte så att det märks så mkt direkt. Om hon blir skrikig helt plötligt, eller svettas etc. så skulle jag uppmärksamma hjärtat. men alla som känner oss vet att Havanna har ett otroliogt hett temperament, så hon kan bli jäkligt arg och skrikig hux flux lite när som helst iaf ;)

Men vi får helt enkelt se hur det går idag.

Ha en ärlig dag! Puss!

Av daniela - 19 april 2010 22:03
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av daniela - 19 april 2010 18:15

Fick en kommentar idag som jag inte riktigt förstår, ingen bloggadress så slänger upp den här.

Kommentar till Citat. (skolarbete)
"Du borde verkligen överväga att läsa dessa böcker på Allting blir så mkt bättre när det inte är gjort på halvtaskiga översätningsfraser."av M Igår kl 16:06


Svar: Jag förstår faktiskt inte alls vad du menar? Jag har läst alla böcker faktiskt och fick i uppgift att ta ett citat ut boken och beskriva varför jag tyckte det var extra tänkvärt. Så det är alltså ingen recension, utan citat som det tydligt står i rubriken. Dessutom fick jag MVG på inlämningen, så jag fattar faktiskt inte alls vad du syftar på :) Så jag vet inte vad "halvtaskiga översättningsfraser" betyder i detta sammanhang. Har du läst boken? ;)

Av daniela - 18 april 2010 08:50

Jag har verkligen världens finaste familj, och världens bästa! Helt ofattbart. Trodde aldrig att vi skulle få det så bra. Alla har sina ups and downs, precis som vi. Men det blir bara mindre och mindre downs. Helgen har iaf vart grym, jag har sovit som en gudinna och min underbara pojkvän har tagit havanna både nätterna och mornarna. Hur omtänksamt är inte det då? Dessutom ska jag sno egentid idag och ut o rida med fina Malin. Hur härligt låter inte det?

Jag önskar er alla ett lika härligt liv som jag har.    

Av daniela - 17 april 2010 08:39

åh härlig natt! C tog Havanna, som faktiskt sov i sin säng hela natten igen. Men hon hade dock lite svårt att somna igen där runt 23 tiden. Jag fick iaf sova underbart skönt! fick dessutom sovmorgon, men klev upp kl 8. Jag var pigg och utvilad då, kanske för jag sov hela natten utan att vakna en enda gång! när hände det sist liksom? Underbart!

Idag ska jag försöka att plugga lite. Jag ska även gå över till Ingela har jag tänkt medans C åker till stan på möte.

Och imorron! ja då ni, då ska jag ut till stallet med Malin och rida! Ska bli så sjukt roligt och skönt. Satt och tittade på hoppningen på svt 1. Och jag blir ju lite nostalgisk. Jag vill meeed. Jag saknar det så mycket ibland. Men samtidigt vet jag att jag omöjligt skulle ha tid. Så då är det värdefullt att ha goda vänner som bjuder med mig ut ibland. Dt är det bästa som finns när våren kommer smygandes.


Annars idag då? Jag har fortf ont i halsen, men huvudvärken verkar ha släppt iaf. Känner lite eftertryck, men hoppas innerligt att den ska låta mig vara idag så jag kan vara människa.

Av daniela - 16 april 2010 10:56

Halsont och huvudvärk = ingen bra start på helgen.. Jag som var sjuk nyss? Jag som ska fira alex i stan ikväll? Det kan jag väl bara fetingglömma om det inte blir bättre..

Har iaf försökt plugga lite nu medans havanna ligger och sover, men det är inte det lättaste när jag inte är på topp faktiskt. Måste bli klar under helgen faktiskt.

Nu är jag riktigt trött på att inte hinna med. Blää säger jag. alltid stressad över skolan. Just det, måste ju söka nya kurser alldeles snart! Måste ju se till att jag inte har nåt liv under sommaren ju... haha nej vad bitter jag låter nu. Det kommer bli bättre när skruttan börjar på dagis, bara just nu det är så jäkla mkt. Sänker mina krav nu iaf, Godkänt så blir jag glad. Har dock fått hösta betyg på svenskan 2 ggr i rad nu, och VG på engelskan hittills. Men det mesta hänger ju på den muntliga examinationen. Och i Svenskan lär det ju afa bli ett VG, men engelskan har jag mest "bara" gjort uppgifterna, inte memorerat alla tusen glosor som tillkomer för varje sida. och heller inte läst allt jag borde. Så får jag frågor angående det, så kommer jag stå mållös, men klart ett Godkänt iaf. <Skönt. Inget plugg till nästa mammaledighet iaf ska jag säga!

Ovido - Quiz & Flashcards