havannasmamma

Alla inlägg under april 2010

Av daniela - 4 april 2010 19:38

Jag har överträffat mig själv. Precis ätit tre rätters med älsklingen som jag har lagat. Sjukt gott! Det är verkligen värdefullt med en lätt aptitretare när man e hunfrig, då slänger man inte i sig huvudrätten, och kan få ner en efterrätt.

Maten bestod av tomatröra på mörkt bröd, "godaste spaghetttin med balsamicotomater" och vitchoklad-yoghurt med färska bär. Sjukligt gott. Havanna var lagom förtjust i efterrätten ;)

Hur som haver, rekomenderar er att testa till vardags nångång, eller en mysig helgmåltid. Enkelt och gott. Tar inte mkt extra tid, och man njuter dubbelt av maten.

Av daniela - 4 april 2010 12:27

Jag har inte kommit så långt idag.. klockan e halv 1 och jag har inte ens orkat sätta på mig bh:n än. mjukisar och t-shirt äger ibland alltså. Men det blir det nog ändring på, då svärmot hörde av sig precis och ska komma över idag, vore sjysst o va lite representabel kanske ;) Så jag vette sjutton hur det blir med cykelköpet idag, får väl dra ut på det ett tag till. Ibland önskar man att dygnet hade flera timmar. C är och tränar, as usual, kul för han dock! Ska oxå försöka komma igång igen i veckan. vart ju helt dött där efter operationen. fick ju inte träna på 5 veckor, sen har det bara inte blivit av, som sagt, tänk om dygnet hade flera timmar.. Men i sommar kommer jag ha mera tid. C flyttar hem på heltid 2 Juni, Havanna börjar på dagis i samma veva. Då kommer jag kunna ha lite tid till mig oxå. Ska bli jäkligt skönt om jag får säga det. Jätte mysigt att vara heltidsmamma, men vafan.. Man måste väl ro om sig själv ibland med? Så det ska jag pyssla med i sommar.

Av daniela - 4 april 2010 10:20

Ännu en morgon! Härligt.

Mindre härligt var det inatt när Havanna inte ville sova. eller jo, hon sov. typ.. Men hon vände på sig hela tiden, kröp upp på mig, pillade sönder mina nagelband, skallade mig i ansiktet, bajsade 2 ggr.. 4 timmar höll hon på! kl 3 tror jag att ja lyckades få henne att ligga still i hennes egna säng. Jag trodde jag skulle dör för ja var så trött. Fy för såna nätter alltså. Men är glad att hon inte skrek hela natten iaf.

vi vaknade dock inte förs 9, skönt, men rutinerna rubbas ju, igen!

jaja..


Ska försöka få tag på en cykel idag, det är fan cykelväder nästan varje dag nu, så nu får det bli av! Sen bara rulla ner till coop och köpa cykelstolen jag spanat in där ;)

wohoo.

Tråkigt inlägg, men jag är seg och inte alls så pepp idag. Kanske blir bättre sen.

Av daniela - 3 april 2010 08:44

Lördag morgon idag, det är väl skönt? Det tycker jag iaf. Solen lyser ute och det är lite frost på marken, precis som en vårmorgon ska vara. Och så är det påskafton oxå, men det kommer inte firas på något speciellt sätt här hemma. Kanske äta en god middag, men det skiljer sig ju inte så mkt från resterande dagar ;)

Jag skulle så gärna vilja köpa en cykel idag med. Tänker hitta nåt superbra och billigt på blocket. En sån där söt tant cykel får det bli. Det är ju dags nu, så skulle va skönt o fixa i helgen, bara det krångliga att man måste hämta cykeln på nåt vänster med.

Jag bara längtar efter en cykeltur med Havanna där bak i stolen i solen. Hur skönt låter inte det liksom?

Vi måste iväg för att byta C's jacka oxå i helgen, men hur har affärerna öppet över påsken? Någon snäll själ som vet och vill berätta det för mig?


Slänger in en bild på världens gladaste och gulligaste unge i gungan från igår.  

Av daniela - 2 april 2010 22:56

Ännu ett slut på en trevlig hemma-kväll!

Lagade sjukt god mat, Parmalindad fläskfilé med provensalsk grönsakslåda och balsamsås. Fläskfilén var även fylld med en blandning av parmesanost, färsk basilika och soltorkade tomater. En succé! Smakupplevelse som gärna görs om.


Annars så har vi avnjutit lite fredagsmys i form av True blood och lite snacks. En promenad blev det även som utlovad med en gungtur, havanna tyckte det var så roligt så hon satt och skrattade.  


Klockan är alldeles för mkt för lilla mig egentligen, men nu är det dags att sova och se vad morgondagen bjuder på!

Av daniela - 2 april 2010 12:25

Kom precis innanför dörren, har vart med pappa och storhandlat. Fy vad jobbigt. Haha. Men Havanna hade jätte roligt iaf! Fick ju leka massa med morfar i affären. Hon gick inte med på att sitta i kundvagnen efter att morfar bärt henne, så han fick till o bära henne hela tiden ist. 2000 gick det på, men då handlade jag middag och helglunch i två veckor, och över en månads ranson av både blöjor, välling och våtservetter. Kom undan ganska bra. 1 ½ papperskasse grönsaker blev det, det ni! Ingen som kan säga att vi inte äter tillräckligt med grönsaker ;) Till och med pappa blev lite förvånad över hur mkt grösaker och rotfrukter jag handlade.

Havanna sitter och sover i bilstolen, och det ska hon få göra tills hon vaknar, så trött blev hon, med tanke på att hon skippade sin förmiddagslur eftersom vi var i affären.

Ska ta o börja packa upp maten snart, när jag orkar. C är o tränar så funderar på att vänta tills han kommer, men skulle va skönt att få bort skiten.


Sjukt härligt väder idag dessutom! Så blir nog en promenix i det fina vädret senare, så kan jag ladda ordentligt för fredagsmyset jag inhandlade ;)

Av daniela - 1 april 2010 18:45

Åh, min lilla flicka mår inge bra :( Hon är så dålig i magen och det är hemskt för henne! Snart har hon ingen rumpa kvar så som det där räserbajset fräter.. Och för varje blöjbyte skriker hon bara för det gör så ont.. Varvar med Bephanten och Inotyol (Inotyol skyddar huden från bajset men är uttorkande, Behpanten återfuktande) så gått det går. Men jag tycker så synd om henne. 3 blöjor på 30 min, inte illa.

Antagligen för att hon har ett par tänder på G upp i underkäken, hoppas det tar slut snart bara..    

Av daniela - 1 april 2010 13:42

Helena kom förbi med Havannas badbalja igår, så idag har Havanna fått bada!

Usch vad skönt hon tyckte det va, satt i säkert en halvtimme och bara lekte medans jag tvättade och passade på att städa i badrummet. Trivs så jäkla bra i nya lägenheten, det är så mycket som underlättar. Bara det att vi har större badrum, medans Havanna kan bada hur länge hon vill så kan jag pyssla med andra saker som behöver göras där inne, så skönt!

Vi passade även på att rensa ut våran stora "garderob" vi har i hallen, hade staplat massa kartonger och skit där när vi flyttade in, men nu är det nästan tomt och vi kan få in saker som faktiskt ska vara där inne! Duktiga jag!


Blir inga promenader för våran del idag, så sjukt kasst väder, samma sak igår. Men till helgen ska det bli riktigt fint! Påsk och allt. Inte för ja vet va vi ska göra i påsk. vad brukar man göra? Har ni några speciella traditioner?

Ovido - Quiz & Flashcards