havannasmamma

Alla inlägg under februari 2011

Av daniela - 20 februari 2011 06:37

Det blir lite mobilbloggning såhär innan jobbet. Igår var det en dag full med ös hela dagen. Sjukt mkt folk trots det fina vädret. Idag slutar jag dock kl 15. Riktigt skönt! Åka till svärfar efter det och skriva alla papper på lägenheten. :)Igår kom ja hem kl 21. Lilltjejen låg o sov i soffan för hon var nämligen sjuk. Min stackars tjej. Vaknade och låg och kollade på true blood med oss till 23. Hoppas hon är bättre idag! Det har blivit lite VAB dagar den här terminen, mycke baciller och virus på vintern, barnen kan ju inte va ute lika mkt på dagis heller, så smittan kommer lätt. Nej nu ska jag åka och jobba! Förresten Helena! Jag tittade efter dig i 2 timmar igår tills ja såg ditt mess din jäkel :p kan ju inte ha mobilen på mig när ja jobbar. Så nu säger vi att du är skyldig mig en fika för det! :)

Av daniela - 18 februari 2011 20:20

idag har det vart en...Dag! det räcker så, det har vart en dag. varken bra eller dålig.


Eftermiddagen dock har vart en bra eftermiddag =) Pappa kom över och vi fikade och snackade skit, medan jag lagade mat. Havanna var glad med morfar-besök såklart! Han fick en underbart fin teckning av henne oxå :) hehe. Hursomhaver, det var jätte trevligt att ses, görs ju för sällan! 

Sen lite snabb-familj-mys innan C åkte på möte, jag och Havanna läste bamse och hon somnade utan protester som vanligt nu för tiden. Väldigt skönt må jag säga, hon tar sin dinosaurie och så ska jag bädda ner dom båda två, sen får jag en puss och går därifrån. Duktiga unge! =)


eftersom det bara har vart en dag idag, inget mera nämnt. Så tror jag att jag ska sätta i mig lite godis faktiskt. Aja baja, jag vet. Men ibland får man va lat och falla för frestelser oxå. sen är det jobbhelg vilket känns helt okej faktiskt! Kul att träffa folk och göra av med energi. Måndag är det dags för hårdträning igen, för nu är jag helt återställd tror jag faktiskt! Hela veckan fylls med packning, flytt och städning oxå såklart. Snart är det dags!


Just det! inte att förglömma! Alla som kommer och hjälper med flytten bjuds på otroligt goda bakelser! Kom vettja! :)

Av daniela - 18 februari 2011 08:00

Ny dag, dessutom en fredag! För mig är det jobb som gäller i helgen och jag lyckades med att  inte bli sjuk! Eller inte mer än vad jag var och nu känns det mycket bättre. Dessutom ska vi börja flytta grejer till lägenheten redan i veckan, skönt att ha lite klart innan nästa helg. 


Min idag är det fokus på plugg iaf. Idag ska ett uppdrag skickas in och ett annat påbörjas. Hoppas ni får en fin dag!

Av daniela - 17 februari 2011 08:20

Nu är det snart bara en vecka kvar till flytten. Tiden har gått alldeles för snabbt, vi har knappt börjat rensa här hemma. Lite har det ju blivit, men det är så mycket. Nästa vecka jobbar jag torsdag kväll dessutom. Men vi ska nog se till att bli klara!

Det jag inte ser fram emot är att pendla till dagis 2 gånger om dagen. Kommer ta en timma från dörr till dörr. Håll tummarna för att vi inte behöver göra det en längre period!

Av daniela - 16 februari 2011 18:17

Jag och Havanna tog 20 minuter innan tandborstning och alla andra kvällsrutiner ska göras, för att titta på pippi! Vi har lagat mat, busat en himla massa och kramats. Pappsen åkte precis iväg på möte så vi är ensamma ett tag :) Själv ska jag ta mig i kragen och plugga lite så fort hon har somnat! Sen ska jag lägga mig i tid och hoppas att jag är mirakulöst frisk imorrn!

Tänkte iaf följa med C till gymmet och vara lite peppande! Även fast det inte blir nån träning för mig. Men jag kan anta att det är tufft att göra de där passen helt själv. skulle inte jag ha pallat iaf. Sen passa på att sätta mig på bibblan och plugga!

Härlig torsdag tycker jag allt.

Av daniela - 16 februari 2011 11:27

Igår började jag känna mig krasslig, och imorse var det inte direkt bättre. Vilket har resuterat i en tråkig innesittar-dag. Ingen träning, ingen skola, inget Havanna mys. Det är så fruktansvärt tråkigt. Jag känner mig inte trött i huvudet, bara i kroppen vilket göra mig sjukt rastlös! Försöker plugga men det är svårt, svårt att koncentrera mig. Ska läsa läsa läsa. Längtar tills det är eftermiddag och jag får hämta hem min fina tjej och min fina sambo kommer hem från skolan.

Av daniela - 16 februari 2011 09:46

Jag brukar kunna känna att jag allt för ofta missar lunchen, eller så blir det nåt jätte snabbt och onyttigt.  Lunchen kommer ofta på en dålig tid för mig och då blir det lätt så. Men ett litet tips- Jag brukar göra äggröra, ägg blandat med mjölk ist för grädde. och till det stekta färska champinjoner istället för bacon. Går på 10 minuter och är underbart gott! Släng i lite purjolök i stekpannan med champinjonerna och ha ett par coctailtomter bredvid så blir det lite grönare! Hur gott som helst :)

  

Av daniela - 15 februari 2011 19:32

egentligen har jag massa bra saker jag har tänkt att skriva om, men tiden har inte riktigt funnits där, men det kommer alldeles snart!

Jag börjar med dagens iaf.


Idag var det äntligen dags för ett nytt besök hos kardiologen, inte vart där på 8 månader så det kändes skönt nu. 

Vi åkte dit lite tidigare så Havanna fick leka av sig i lekrummet, hur kul som helst enligt henne!

Sedan satt hon i mitt knä på britsen och vi kollade på nicke nyfiken medan läkaren gjorde ultraljud, vilket tog ett rätt bra tag. Arg liten tjej och ganska ledsen. Ett mörkt rum med klet på hela bröstet och magen och någon främling som ska gräva där. men hon var verkligen duktig!

Hon såg dock att hjärtat kom upp emot 200 slag/minuten när hon var arg. Sen var det dags för EKG:t, det gick mycket bättre. dock skulle hon ju faktiskt vara arg efter ett tag för att kunna registrera ordentligt om det höjdes så pass när hon blev arg, Konstigt nog blev hon inte alls lika arg som hon brukar trots att vi "provocerade" henne. Sätta på nya elektroder, peta på alla sladdar, ställa henne upp osv. (kanske låter elakt, men det är ju för hennes eget bästa) Hur som helst, det gick upp till 160, vilket fortf ligger inom normalt. 

Ska få en ny remiss till Astrid Lindgrens barnsjukhus och göra ett nytt 24-timmars EKG. På det vi gjorde för 8 månader sen förresten, hade hon ju rusningar. Och vi hade tydligen noterat nåt i papprena samtidigt så antagligen inträffade det något i samband med rusningen. Skulle förhoppningsvis få svar på vad det var oxå.


Så, vår lilla ploosa har ett starkt hjärta iaf och allt såg bra ut. Hjärtfrekvensen sänks i allmänheten av medicinen men tydligen inte så mycket på Havanna, så hon påverkas inte så mycket. det var skönt att höra. Hon har energi som vilket barn som helst (om inte lite mer) såg läkaren. 


Som sagt, inte bara tråkigheter hos kardiologen enligt Havanna ;)

      

Världens góaste unge <3

Ovido - Quiz & Flashcards